Κόστα: Οι πορτογαλικές τράπεζες χρειάζονται αυξήσεις κεφαλαίου

Για "κρίσιμη ανάγκη" αυξήσεων κεφαλαίου των πορτογαλικών τραπεζών κάνει λόγο ο διοικητής της Τράπεζας της Πορτογαλίας, σημειώνοντας πως χρειάζονται νέο επιχειρηματικό μοντέλο. Εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα της χώρας δείχνει η σταθερότητα των καταθέσεων.

Κόστα: Οι πορτογαλικές τράπεζες χρειάζονται αυξήσεις κεφαλαίου

Οι πορτογαλικές τράπεζες έρχονται αντιμέτωπες με μια κρίσιμη ανάγκη επιπλέον κεφαλαίων και πρέπει να τροποποιήσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο για να γίνουν πιο κερδοφόρες σε ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Πορτογαλίας, Κάρλος Κόστα.

«Οι τράπεζες αντιμετωπίζουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια που θα αναλώσουν κεφάλαια προκειμένου να διευθετηθούν... οι Τράπεζες βρίσκονται σε κρίσιμη ανάγκη αυξήσεων κεφαλαίου για να γυρίσουν σε ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνεδρίου στη Λισαβόνα, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ωστόσο, κατά τον ίδιο, η σταθερότητα των καταθέσεων δείχνει πως υπάρχει επαρκής εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα της χώρας, παρά τις δυο διασώσεις τραπεζών στις οποίες προχώρησε το πορτογαλικό κράτος το 2014 και 2015.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v