Το Spotify εξετάζει εξαγορά του SoundCloud

Αυξάνεται ο ανταγωνισμός με την Apple για το μέλλον της ψηφιακής μουσικής. Η σουηδική εταιρεία βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με το SoundCloud για μια πιθανή εξαγορά.

Το Spotify εξετάζει εξαγορά του SoundCloud

H σουηδική υπηρεσία ζωντανής ροής μουσικής Spotify βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά του SoundCloud, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στους Financial Times.

Το SoundCloud άντλησε 100 εκατ. δολάρια τον Ιούνιο από ομάδα επενδυτών, μεταξύ των οποίων και το Twitter. H εταιρεία αποτιμάται στα 700 εκατ. δολάρια.

Όπως επισημαίνουν οι Financial Times, οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο ευρωπαϊκές start-up γίνονται ενώ κολοσσοί όπως η Apple και η Amazon έχουν εισάγει τις δικές τους υπηρεσίες μουσικής, παρακινώντας τους ανταγωνιστές να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις.

Το Spotify έπιασε αυτόν τον μήνα τους 40 εκατομμύρια συνδρομητές, μια εβδομάδα αφότου η Apple Music ανακοίνωσε πως η υπηρεσία της έχει αυξήσει τη βάση των συνδρομητών της στα 17 εκατομμύρια.

To 2014 το Soundcloud ανακοίνωσε λειτουργικές ζημίες 39 εκατ. ευρώ.

Οι δύο εταιρείες είχαν λεπτομερείς συνομιλίες την περασμένη άνοιξη για μια πιθανή εξαγορά, αλλά το Spotify έκανε πίσω λόγω του υψηλού τιμήματος, δήλωσαν πηγές στο Reuters. Μετά από από την επέδνυση στο Twitter, το Spotify εξέτασε ξανά το ενδεχόμενο εξαγοράς του γερμανικού start-up, αλλά οι διαπραγματεύσεις έληξαν γρήγορα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v