Η Credit Suisse σχεδιάζει επέκταση στη Μέση Ανατολή

Η ελβετική τράπεζα μετατοπίζεται στο private banking και εστιάζει στη Μέση Ανατολή, όπου οι εκατομμυριούχοι έχουν αυξηθεί σε 500.000 από 330.000. Εμιράτα, Σαουδική Αραβία και Κουβέιτ οι πλέον υποσχόμενες αγορές.

Η Credit Suisse σχεδιάζει επέκταση στη Μέση Ανατολή

Η Credit Suisse αναμένει η Μέση Ανατολή να αντιστοιχίσει σε ένα σημαντικό κομμάτι της ανάπτυξής της στο private banking, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των πλουσίων στην περιοχή.

Η τράπεζα με έδρα στη Ζυρίχη σχεδιάζει να επεκταθεί στο Ντουμπάι και τη Σαουδική Αραβία, αφού οι εκατομμυριούχοι στην περιοχή έχουν αυξηθεί σε 500.000 από 330.000, όπως ανέφερε ο Iqbal Khan, επικεφαλής της διεθνούς μονάδας διαχείρισης πλούτου, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.

Το στέλεχος στάθηκε ιδιαίτερα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ ως τις πιο υποσχόμενες αγορές της Μέσης Ανατολής.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής που σχεδίασε ο διευθύνων σύμβουλος Tidjane Thiam, αφότου ανέλαβε αυτή τη θέση τον Ιούλιο, η τράπεζα επιθυμεί να εστιάσει σε υπηρεσίες για επιχειρηματίες και σε προσωπικές περιουσίες, καθώς ανταγωνίζεται με αντιπάλους όπως η UBS και η JPMorgan Chase ως σύμβουλος πλούσιων οικογενειών.

Η ελβετική τράπεζα είναι σίγουρη ότι μπορεί να προσελκύσει πλούσιους πελάτες, προσφέροντας δάνεια σε μεμονωμένους πελάτες την ίδια ώρα που μετατοπίζεται από την επενδυτική τραπεζική στη διαχείριση πλούτου.

«Αναπτύσσουμε τη βάση μας στη διαχείριση πλούτου διεθνώς και ένα σημαντικό κομμάτι αυτού θα είναι η Μέση Ανατολή», επεσήμανε ο Iqbal, ο οποίος έχει υπ' ευθύνη του τις σχετικές δραστηριότητες της Credit Suisse σε Λατινική Αμερική, Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.

Όπως πρόσθεσε, η τράπεζα αναπτύσσει κεφάλαιο στην περιοχή μέσω πρωτοβουλιών δανεισμού και χρηματοδότησης των πελατών της.

Στη Μέση Ανατολή, η ανάπτυξη πωλήσεων και συγκέντρωσης περιουσιακών στοιχείων επιταχύνθηκε κατά πάνω από 10% το πρώτο εξάμηνο του έτους, αν και το στέλεχος δεν έδωσε συγκεκριμένους αριθμούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v