Γκρίνσπαν: Επιστροφή στη δημοσιονομική πειθαρχία

Την επιστροφή στην εποχή της δημοσιονομικής πειθαρχίας προτείνει στο Κογκρέσο ο Άλαν Γκρίνσπαν, για την αμερικανική οικονομία, καθώς βλέπει ότι η επιβράδυνση της οικονομίας μπορεί να οδηγήσει σε μια περίοδο ελλειμμάτων του ισοζυγίου, και κατ΄ επέκταση σε υψηλότερα επιτόκια. Διευρύνουν τις απώλειες η Wall και οι ευρωαγορές.

Γκρίνσπαν: Επιστροφή στη δημοσιονομική πειθαρχία
Την επιστροφή στην εποχή της δημοσιονομικής πειθαρχίας προτείνει ο πρόεδρος της Fed, Άλαν Γκρίνσπαν, για την αμερικανική οικονομία, καθώς βλέπει ότι η επιβράδυνση της οικονομίας μπορεί να οδηγήσει σε μια περίοδο ελλειμμάτων του ισοζυγίου, και κατ΄ επέκταση σε υψηλότερα επιτόκια.

Στην ομιλία του ενώπιον του Κογκρέσου, ο Γκρίνσπαν δήλωσε ότι η επιστροφή σε ένα δημοσιονομικό κλίμα συνεχιζόμενων υψηλών ελλειμμάτων, δημιουργεί τον κίνδυνο επιστροφής σε μια εποχή υψηλών επιτοκίων, χαμηλών επενδύσεων, και χαμηλότερης ρυθμούς ανάπτυξης της παραγωγικότητας.

Στη δήλωσή του ο πρόεδρος της Fed ανέφερε ότι η πτώση των αγορών, η υποχώρηση των επενδυτικών δαπανών και οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, έχουν θέσει ισχυρές πιέσεις στην προσπάθεια για ανάκαμψη.

Ο Γκρίνσπαν πρόσθεσε ότι μέχρι σήμερα, η οικονομία έχει ”αντισταθεί” αρκετά καλά στις πιέσεις, οι οποίες όμως συνεχίζουν να υφίστανται και να επηρεάζουν, ιδιαίτερα, την προοπτική για τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.

Εξάλλου, ο γκουρού της αμερικανικής οικονομίας καταλήγει ότι εάν δεν επαναδιατυπωθεί η υπόσχεση της δημοσιονομικής υπευθυνότητας, κόποι ετών θα χαθούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v