Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EDF-Enel κοντά σε ενεργειακή συμφωνία 2 δισ. ευρώ

Η EDF και η Enel βρίσκονται κοντά σε συμφωνία αξίας 2 δισ. ευρώ, βάση της οποίας το ιταλικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας θα λάβει έως 3% της γαλλικής αγοράς, σε μια χειρονομία καλής θέλησης ώστε να εκτονωθούν οι εντάσεις όσον αφορά τις ιδιοκτησίες δικτύων στις δύο χώρες.

EDF-Enel κοντά σε ενεργειακή συμφωνία 2 δισ. ευρώ
Η γαλλική EDF και η ιταλική Enel βρίσκονται κοντά σε συμφωνία αξίας 2 δισ. ευρώ, βάση της οποίας το ιταλικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας θα λάβει έως 3% της γαλλικής αγοράς, σε μια χειρονομία καλής θέλησης ώστε να εκτονωθούν οι εντάσεις όσον αφορά τις ιδιοκτησίες δικτύων στις δύο χώρες.

Οι κυβερνήσεις των δύο χωρών εξέφρασαν ελπίδες ότι η συμφωνία θα ανακοινωθεί την Παρασκευή, όταν ο Πρόεδρος Nicolas Sarkozy θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Romano Prodi, σε διμερή σύνοδο στη Νίκαια.

Οι δύο πλευρές ευελπιστούν ότι με την επίσημη συμφωνία EDF-Enel θα επιστεγαστεί το ευρύτερο πλαίσιο συμφωνίας για μελλοντική συνεργασία και ενοποίηση στην ενέργεια. Στόχος της συμφωνίας είναι να αυξηθούν οι μεταδόσεις από την Γαλλία στο δίκτυο της Ιταλίας, όπου η ζήτηση ξεπερνά ταχύτατα την προσφορά.

Το συμβόλαιο έχει μεγάλη πολιτική σημασία, καθώς οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών δοκιμάστηκαν τα τελευταία χρόνια εξαιτίας ξεσπασμάτων οικονομικού πατριωτισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v