Νιγηρία: Απίθανο το «πάγωμα» παραγωγής πετρελαίου

Τα μέλη του ΟΠΕΚ θα πρέπει να καταλάβουν οτι η Νιγηρία εξαιρείται από οποιαδήποτε μείωση ή πάγωμα παραγωγής, καθώς οι μεγάλες διακοπές φέτος της στοίχισαν κατά μέσο όρο 500 με 700 βαρέλια παραγωγής την ημέρα, υποστήριξε ο υπουργός Πετρελαίου.

Νιγηρία: Απίθανο το «πάγωμα» παραγωγής πετρελαίου

Ένα «πάγωμα» της παραγωγής από τα μέλη του ΟΠΕΚ δε θα περιλαμβάνει την Νιγηρία, σύμφωνα με τον υπουργό Πετρελαίου της χώρας, ο οποίος ανέφερε μιλώντας στο CNBC πως η πραγματική πρόοδος ήταν η «ειλικρίνεια» κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Αλγερία.

«Δυσκολευόμαστε να βρούμε τους πόρους ώστε να κρατήσουμε σε εξέλιξη την ανάπτυξή μας, τόνισε ο υπουργός Πετρελαίου, Emmanuel Ibe Kachikwu, αναφερόμενος στις μεγάλες διακοπές που είδε φέτος η χώρα του και οι οποίες στοίχισαν στην Νιγηρία κατά μέσο όρο 500 με 700 βαρέλια παραγωγής την ημέρα.

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός, τα μέλη του ΟΠΕΚ θα πρέπει να καταλάβουν ότι η Νιγηρία πρέπει να εξαιρεθεί από οποιαδήποτε μείωση ή πάγωμα της παραγωγής αποφασίσει το καρτέλ.

«Η ειλικρίνεια για το πώς είναι η πραγματική κατάσταση, συγκεκριμένα εφαρμόσιμα σημεία για το τι τελικά πρέπει να γίνει, προθυμία όλων των μπλοκ να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να βρουν μια κοινή λύση για να μην αφήσουν ένα μπλοκ να οδηγεί τα πράγματα. Αυτή είναι η πραγματική πρόοδος», υποστήριξε ο Kachikwu μιλώντας στο διεθνές δίκτυο στο περιθώριο του Παγκόσμιου Φόρουμ για την Ενέργεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v