H Monte dei Paschi εξετάζει μετοχοποίηση χρέους

Η τράπεζα επανέλαβε τους στόχους της για πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων αξίας 28 δισ. ευρώ και για συγκέντρωση πέντε δισ., ωστόσο σκέφτεται να ζητήσει από τους ομολογιούχους της να μετατρέψουν οικειοθελώς τα ομόλογά τους σε μετοχές.

H Monte dei Paschi εξετάζει μετοχοποίηση χρέους

Η προβληματική ιταλική τράπεζα Monte dei Paschi di Siena τόνισε τη Δευτέρα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει από τους ομολογιούχους της να μετατρέψουν οικειοθελώς τα χρεόγραφά τους σε μετοχές.

Η τράπεζα, η οποία βρίσκεται εν μέσω ανακεφαλαιοποίησης πέντε δισ. ευρώ, διευκρίνισε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα το κάνει ή πώς, τονίζει το MarketWatch.

Στα τέλη Ιουλίου, η Monte dei Paschi ανέφερε ότι σχεδίαζε να πουλήσει μη εξυπηρετούμενα δάνεια αξίας 28 δισ. ευρώ και να συγκεντρώσει πέντε δισ. προκειμένου να λύσει μια για πάντα το πρόβλημα με τα κόκκινα δάνειά της.

Τη Δευτέρα η ιταλική τράπεζα επιβεβαίωσε τους στόχους του σχεδίου της, ωστόσο σκέφτεται να ζητήσει από τους ομολογιούχους να μετατρέψουν τα ομόλογα σε μετοχές, έπειτα από κάποιες «προκαταρκτικές ενδείξεις» που έλαβε από θεσμικούς επενδυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v