Οι κερδοσκόποι εγκαταλείπουν τις ελπίδες για συμφωνία ΟΠΕΚ

Οι επενδυτές αύξησαν τα πονταρίσματα σε υποχώρηση των τιμών στο μισό, καθώς ο ΟΠΕΚ συνέχισε να παράγει με ρυθμό-ρεκόρ πριν την έναρξη της συνάντησης στην Αλγερία. Οι παραγωγοί άλλα λένε και άλλα κάνουν, τονίζουν οι διαχειριστές κεφαλαίου.

Οι κερδοσκόποι εγκαταλείπουν τις ελπίδες για συμφωνία ΟΠΕΚ

Οι επενδυτές έγιναν απαισιόδοξοι για το πετρέλαιο με το γρηγορότερο ρυθμό εδώ και πάνω από έναν χρόνο, καθώς έχασαν τις ελπίδες τους ότι ο ΟΠΕΚ θα φτάσει σε συμφωνία με άλλους παραγωγούς για να περιορίσουν την προσφορά, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στη Αλγερία.

Οι διαχειριστές κεφαλαίων αύξησαν τα πονταρίσματα σε υποχώρηση των τιμών στο μισό, καθώς ο ΟΠΕΚ συνέχισε να παράγει με ρυθμό-ρεκόρ πριν την έναρξη της συνάντησης.

«Η ρητορική σχετικά με τη συνάντηση είναι κούφια», επεσήμανε ο John Kilduff, εταίρος στην Again Capital, hedge fund στην Νέα Υόρκη που εστιάζει στην ενέργεια. «Αυτά που λένε και αυτά που κάνουν είναι τελείως διαφορετικά, αφού συνεχίζουν να αυξάνουν την παραγωγή», πρόσθεσε.

Οι διαχειριστές κεφαλαίων αύξησαν τις θέσεις short στο αμερικανικό αργό κατά 50.558 futures και options κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 20 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την αμερικανική Commodity Futures Trading Commission. Τα πονταρίσματα σε αύξηση τιμών υποχώρησαν για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, το οποίο αντιστοιχεί στο μεγαλύτερο σερί πτώσεων εδώ και 14 μήνες.

Στο μεταξύ, το Bloomberg υπενθυμίζει ότι πάνω από 800.000 βαρέλια την ημέρα επιπρόσθετου αργού βγαίνουν στην αγορά αυτό το μήνα, καθώς η ρωσική παραγωγή αγγίζει υψηλό ρεκόρ και η Λιβύη και η Νιγηρία αποκαθιστούν τις διακοπές στην προσφορά, σύμφωνα με αξιωματούχους των αρμόδιων Υπουργείων τους.

«Χρειάζεται να κάνουν κάτι σύντομα», τόνισε ο Michael Lynch πρόεδρος της Strategic Energy & Economic Research στη Μασαχουσέτη. «Άλλα 800.000 βαρέλια αργού είναι μεγάλη προσθήκη», επανέλαβε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v