H Commerzbank σχεδιάζει την περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας

Οι υπάλληλοι της γερμανικής τράπεζας πρέπει να προετοιμάζονται για περικοπές πολύ μεγαλύτερες από τις 1.500 θέσεις εργασίας που συζητούνταν ως τώρα, δήλωσαν καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters.

H Commerzbank σχεδιάζει την περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας

Η Commerzbank σχεδιάζει την περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας για να αντιμετωπίσει τις πιέσεις στα κέρδη από τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια και την αδύναμη ζήτηση για δάνεια, δήλωσαν πηγές από το περιβάλλον της τράπεζας.

Οι υπάλληλοι της γερμανικής τράπεζας πρέπει να προετοιμάζονται για περικοπές πολύ μεγαλύτερες από τις 1.500 θέσεις εργασίας που συζητούνταν ως τώρα, σημείωσαν οι πηγές.

Τα δημοσιεύματα που είχαν κυκλοφορήσει πρόσφατα σχετικά με το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Commerzbank εστίαζαν στις περικοπές θέσεων εργασίας που θα προέκυπταν από την συγχώνευση της μονάδας δανεισμού σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (Μittelstandbank) με την επενδυτική της τράπεζα.

Ωστόσο, μια από τις πηγές ανέφερε ότι με βάση εσωτερικούς υπολογισμούς εξετάζεται μείωση προσωπικού και σε άλλες μονάδες.

To Eκτελεστικό Συμβούλιο της Commerzbank εργάζεται πάνω σε ένα νέο στρατηγικό σχέδιο με την βοήθεια της συμβουλευτικής McKinsey. Το Εποπτικό Συμβούλιο θα εξετάσει το σχέδιο στου τέλος του μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v