Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street με Fed και BoJ στο επίκεντρο

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, με όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στη Fed και στην BoJ. Άνοδος 1% για το αργό. Μικρά κέρδη και για τον χρυσό. Διολισθαίνει το δολάριο.

Ανοδος στη Wall Street με Fed και BoJ στο επίκεντρο

Mε κέρδη ξεκινούν την εβδομάδα οι αμερικανικές μετοχές, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις ευρωπαϊκές αγορές και ενώ οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στις αποφάσεις των Fed και BoJ την Τετάρτη. 

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,5% στις 18.213 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,35% υψηλότερα στις 5.233 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,4% στις 2.143 μονάδες.

Οι κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας θα ανακοινώσουν την Τετάρτη τις αποφάσεις τους για τα επιτόκια. Οι αγορές βλέπουν μόλις 12% πιθανότητα να αυξήσει η Fed το επιτόκιο από το 0,25 με 0,5% που βρίσκεται σήμερα. Στο 50% βρίσκεται η πιθανότητα για αύξηση τον Δεκέμβριο.

Aπό τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης κατασκευαστικής εμπιστοσύνης ενισχύθηκε σε υψηλό έτους το Σεπτέμβριο, στις 65 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,46% στα 43,66 δολάρια το βαρέλι, λαμβάνοντας ώθηση από τη δήλωση του Νικολάς Μαδούρο της Βενεζουέλας ότι τα μέλη του ΟΠΕΚ είναι κοντά σε συμφωνία για σταθεροποίηση της αγοράς. Η τιμή του αργού βρίσκει στήριξη και στην είδηση πως οι συγκρούσεις στη Λιβύη έχουν επιπτώσεις στις εξαγωγές.

Άνοδο 0,48% στα 1.316 δολάρια ανά ουγκιά καταγράφει ο χρυσός.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του αμερικανικού νομίσματος με το ευρώ διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,117.

Στο ταμπλό, άλμα 3% πραγματοποιεί η General Motors, μετά την αναβάθμιση της μετοχές σε «οverweight» από «equalweight» από την Morgan Stanley και την αύξηση της τιμής-στόχου στα 37 δολάρια από 29 προηγουμένως. 

Ράλι 65% πραγματοποιεί η μετοχή της Sarepta Therapeutics, μετά την έγκριση φαρμάκου που εξελίσσει η εταιρεία από τον οργανισμό φαρμάκων και τροφίμων των ΗΠΑ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v