Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαδούρο: «Πολύ κοντά» σε συμφωνία οι πετρελαιοπαραγωγοί

Ο Βενεζουελάνος πρόεδρος αναμένει συμφωνία για σταθεροποίηση της αγοράς, μέχρι τα τέλη του μήνα. Η κρατική πετρελαϊκή Petroleos de Venezuela τόνισε μέσω Twitter ότι έρχεται «οριστική απάντηση» από παραγωγούς εντός και εκτός ΟΠΕΚ.

Μαδούρο: «Πολύ κοντά» σε συμφωνία οι πετρελαιοπαραγωγοί

Τα μέλη του ΟΠΕΚ πλησιάζουν στο κλείσιμο συμφωνίας για σταθεροποίηση της αγοράς, δήλωσε ο Βενεζουελάνος πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο έπειτα από συνάντηση με τους ομολόγους του από Ιράν και Ισημερινό, μεταδίδει το Bloomberg.

Ο Μαδούρο προχώρησε σε «θετικές συζητήσεις» με τα άλλα μέλη του ΟΠΕΚ που παρευρέθηκαν στη σύνοδο του Κινήματος των Αδεσμεύτων (Non-Aligned Movement - ΝΑΜ), όπως ανέφερε την Κυριακή σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη συνάντηση, κατά την οποία 15 ηγέτες συγκεντρώθηκαν στην λατινοαμερικάνικη χώρα.

Ο πρόεδρος επεσήμανε ότι μίλησε με τον πρόεδρο του Εκουαδόρ, Ραφαέλ Κορέα, και τον Ιρανό πρόεδρο, Χασάν Ρουχανί, κατά τη σύνοδο και πως ελπίζει ότι οι παραγωγοί θα φτάσουν σε συμφωνία μέχρι τα τέλη του μήνα.

«Πλησιάζουμε σε συμφωνία μεταξύ χωρών εντός και εκτός ΟΠΕΚ, για τη σταθεροποίηση της αγοράς», έγραψε και σε ανάρτησή της στο Twitter η κρατική πετρελαϊκή εταιρία Petroleos de Venezuela (PDVSA), επικαλούμενη τον Νικολάς Μαδούρο. Σύμφωνα με την PDVSA, μια «οριστική απάντηση» για την σταθεροποίηση της αγοράς θα μπορούσε να έρθει αυτό το μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v