Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλά 11 ετών παραμένει η ανεργία στη Βρετανία

Το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε στο 4,9% για το τρίμηνο μέχρι τα τέλη Ιουλίου και υποχώρησε σε 4,7% μόνο για τον Ιούλιο. Ο αριθμός των εργαζομένων ήταν στο τρίμηνο αυτό ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί ποτέ.

Σε χαμηλά 11 ετών παραμένει η ανεργία στη Βρετανία

Το ποσοστό της ανεργίας στη Βρετανία παρέμεινε σε χαμηλά 11 ετών κατά τους τρεις μήνες μέχρι τα τέλη Ιουλίου, ενώ η οικονομία προσέθεσε θέσεις εργασίας, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα η εθνική στατιστική υπηρεσία ONS.

Οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 39.000 σε 1,63 εκατομμύριο, ενώ το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε στο 4,9% επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες των αναλυτών.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο αριθμός των εργαζομένων αυξήθηκε στο τρίμηνο αυτό κατά 174.000 σε 31,8 εκατομμύρια, σηματοδοτώντας το υψηλότερο νούμερο που έχει καταγραφεί ποτέ.

Μόνο τον Ιούλιο, το ποσοστό υποχώρησε σε 4,7% και είναι το χαμηλότερο από το Σεπτέμβριο του 2005 και μετά.

Οι μισθοί χωρίς τα μπόνους επιβραδύνθηκαν σε 2,1%, έναντι μιας μέσης πρόβλεψης για 2,2%.

Το πρακτορείο τονίζει πως τα στοιχεία ενισχύουν τις ενδείξεις ότι η οικονομία έχει πάει καλύτερα από το αναμενόμενο μετά την απόφαση του Ιουνίου για Brexit. Η Τράπεζα της Αγγλίας, πάντως, αναμένει σταδιακή άνοδο στην ανεργία και ποσοστό 5,6% στα μέσα του 2018.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v