Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed: Με μέτριο ρυθμό αναπτύχθηκε η οικονομία τον Αύγουστο

Οι προσδοκίες για ανάπτυξη των μισθών τους ερχόμενους μήνες ήταν μέτριες και οι αυξήσεις στις τιμές παρέμειναν ήπιες, σύμφωνα με έκθεση της Fed για την πορεία της οικονομίας τον Αύγουστο. Ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός νέων θέσεων εργασίας στη Βοστόνη.

Fed: Με μέτριο ρυθμό αναπτύχθηκε η οικονομία τον Αύγουστο

Η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με μέτριο ρυθμό τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ενώ η ισχυρή αγορά εργασίας δεν κατάφερε να οδηγήσει σε ουσιαστικές ανοδικές πιέσεις στους μισθούς και στις τιμές, σύμφωνα με τη Fed.

«Σε γενικές γραμμές, οι προσδοκίες για ανάπτυξη των μισθών τους ερχόμενους μήνες ήταν μέτριες» και οι αυξήσεις στις τιμές «παρέμειναν συνολικά ήπιες», αναφέρεται στην έκθεση.

Αν και η αγορά εργασίας παρέμεινε ισχυρή στις περισσότερες περιφέρειες της κεντρικής τράπεζας, η συνολική καταναλωτική δαπάνη δεν εμφάνισε σημαντικές μεταβολές σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση, σημειώνεται στην Beige Book.

Στους τομείς του real estate και των κατασκευών καταγράφηκαν ανησυχίες σχετικά με τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

«Σύνδεσμοι από διάφορες περιφέρειες ανέφεραν ότι έχουν μέτριες προσδοκίες για τις πωλήσεις και την κατασκευαστική δραστηριότητα, εν μέρει λόγω της αβεβαιότητας γύρω από τις εκλογές του Νοεμβρίου», τονίζεται στην έκθεση.

Όπως μεταδίδει το Bloombeg, η Beige Book αναφέρει ότι η απασχόληση επεκτάθηκε με μέτριο ρυθμό, με την αγορά εργασίας να είναι ισχυρή στη Βοστόνη, στη Νέα Υόρκη, στο Σαν Φρανσίσκο, στο Σεντ Λιούις και στη Μινεάπολις. Ειδικά η Βοστόνη κατέγραψε «έναν ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό νέων θέσεων εργασίας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v