Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Αύξηση 0,1% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιούλιο

Η βιομηχανική παραγωγή ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες των αναλυτών που ανέμεναν συρρίκνωση 0,3%. Μια σημαντική πτώση στην παραγωγή από τα εργοστάσια, αντισταθμίστηκε από την άνοδο στην παραγωγή πετρελαίου και αερίου από τη Βόρεια Θάλασσα.

Βρετανία: Αύξηση 0,1% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιούλιο

Η βρετανική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε ελαφρώς τον Ιούλιο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έδωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία ONS. Η άνοδος οφείλεται κυρίως σε μια αύξηση της παραγωγής πετρελαίου και αερίου από τη Βόρεια Θάλασσα, η οποία αντιστάθμισε την πτώση στη μεταποίηση.

Η συνολική βιομηχανική παραγωγή της Βρετανίας αυξήθηκε κατά 0,1% τον Ιούλιο σε μηνιαίους όρους, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των οικονομολόγων της Wall Street Journal που ανέμεναν συρρίκνωση 0,3%, σύμφωνα με το MarketWatch.

Η παραγωγή από τα εργοστάσια εμφάνισε μεγαλύτερη από το αναμενόμενο πτώση της τάξης του 0,9%, ωστόσο η παραγωγή πετρελαίου και αερίου από τη Βόρεια Θάλασσα ενισχύθηκε κατά 5,6%, λόγω καθυστερήσεων στην προγραμματισμένη ετήσια συντήρηση των μεγαλύτερων πεδίων πετρελαίου της περιοχής.

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν προηγούμενες ενδείξεις ότι η αβεβαιότητα που επέφερε η απόφαση για Brexit μάλλον επηρέασε τη βιομηχανία αμέσως μετά το δημοψήφισμα, αν και μετέπειτα έρευνες καταδεικνύουν μια ανάκαμψη τον Αύγουστο.

Η ONS, πάντως, υποβάθμισε τον αντίκτυπο του δημοψηφίσματος, επισημαίνοντας ότι τα μηνιαία στοιχεία μπορεί να είναι μεταβλητά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v