Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Αλμα στο 49,2 ο ΡMI για τις κατασκευές τον Αύγουστο

Η δραστηριότητα στον κατασκευαστικό τομέα συνέχισε να υποχωρεί αλλά με πολύ πιο αργό ρυθμό. Ο PMI δείχνει κίνηση προς σταθεροποίηση αλλά μόνο μερική, καθώς η αβεβαιότητα από το Brexit έχει μειώσει τη ζήτηση και καθυστερεί προγραμματισμένα έργα.

Βρετανία: Αλμα στο 49,2 ο ΡMI για τις κατασκευές τον Αύγουστο

Ανέκαμψε η δραστηριότητα στον βρετανικό κατασκευαστικό τομέα τον Αύγουστο, εξαλείφοντας το μεγαλύτερο μέρος της βουτιάς που εμφάνισε αμέσως μετά το δημοψήφισμα.

Η δραστηριότητα υποχώρησε για τρίτο συνεχόμενο μήνα, ωστόσο επιβραδύνθηκε εμφανώς ο ρυθμός της πτώσης, μεταδίδει ο Guardian.

Ο PMI της Markit για τις κατασκευές εκτοξεύτηκε στο 49,2 τον Αύγουστο από 45,9 τον Ιούλιο, ενώ η ανάγνωση ξεπέρασε τις προσδοκίες των οικονομολόγων του Σίτι για 46,1. Ωστόσο δεν κατάφερε να ξεπεράσει το όριο του 50 και παρέμεινε σε έδαφος συρρίκνωσης.

«Η απότομη πτώση στη δραστηριότητα του βρετανικού κατασκευαστικού τομέα έχει χαλαρώσει σημαντικά από τον Ιούλιο, κυρίως επειδή βοηθήθηκε από μια πολύ πιο βραδεία πτώση στην οικοδόμηση εμπορικών ακινήτων. Οι κατασκευαστικές εταιρίες επικαλέστηκαν μια εκκολαπτόμενη ανάκαμψη στην εμπιστοσύνη των πελατών μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος», εξήγησε ο Tim Moore, ανώτατος οικονομολόγος στην Markit.

«Ωστόσο, η πρόσφατη έρευνα δείχνει μόνο μια μερική κίνηση προς τη σταθεροποίηση (...) Υπάρχουν ακόμη εκτεταμένες αναφορές ότι η αβεβαιότητα λόγω του Brexit έχει μειώσει τη ζήτηση και καθυστερήσει την πρόοδο προγραμματισμένης ανάπτυξης έργων», πρόσθεσε ο ειδικός.

Ο όγκος των νέων παραγγελιών συνέχισε να υποχωρεί κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, έναντι μιας τριετούς παρατεταμένης ανάπτυξης που σημειωνόταν πριν τον Μάιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v