Η RBS περνάει στους πελάτες τη μείωση επιτοκίου της ΒοΕ

H βρετανική τράπεζα αποφάσισε να μεταφέρει το κόστος από την μείωση του επιτοκίου της ΒοΕ στους πελάτες στεγαστικών δανείων. Ζημιές 2,05 δισ. στερλίνες το πρώτο εξάμηνο. Πτώση 20% στα έσοδα.

Η RBS περνάει στους πελάτες τη μείωση επιτοκίου της ΒοΕ

Η Royal Bank of Scotland ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η μονάδα της Natwest θα περάσει ολόκληρη την μείωση των επιτοκίων της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE) κατά 25 μονάδες βάσης στους κατόχους στεγαστικών δανείων.

«Περνάμε την μείωση του επιτοκίου στους πολύτιμους πελάτες στεγαστικών δανείων στο κανονικό μεταβλητό επιτόκιο» ανέφερε η RBS σε ανακοίνωση, μια ημέρα αφότου η BoE μείωσε το επιτόκιο δανεισμού στο επίπεδο ρεκόρ του 0,25%.

«Είμαστε η γρηγορότερα αναπτυσσόμενη μεγάλη βρετανική τράπεζα με καθαρή ανάπτυξη δανεισμού πάνω από 20 δισ. στερλίνες το πρώτο μισό του έτους, υψηλότερη από οποιαδήποτε άλλη τράπεζα. Είμαστε ανοιχτοί και έτοιμοι να δανείσουμε υπεύθυνα σε αγοραστές κατοικιών σε όλη τη χώρα» σημειώνεται στην ανακοίνωση της βρετανικής τράπεζας που είχε ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα των φορολογουμένων μετά την κρίση του 2008.

Νωρίτερα την Παρασκευή, η τράπεζα ανακοίνωσε ζημιές ύψους 2,05 δισ. στερλινών (2,69 δισ. δολαρίων) το α' εξάμηνο, από 179 εκατ. στερλίνες το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Τα συνολικά έσοδα της τράπεζας μειώθηκαν κατά περίπου 20%, στα 6,06 δισ. στερλίνες.

Σημειώνεται πως η τράπεζα έχει να εμφανίσει ετήσια κέρδη από το 2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v