Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στς τιμές κατοικιών στο Λονδίνο μετά το δημοψήφισμα

Ο δείκτης της Knight Frank για τις τιμές των κατοικιών στο κεντρικό Λονδίνο υποχώρησε κατά 1,5% τον περασμένο μήνα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2015, λόγω της αβεβαιότητας γύρω από το Brexit.

Πτώση στς τιμές κατοικιών στο Λονδίνο μετά το δημοψήφισμα

Η ψήφος των Βρετανών υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση οδήγησε σε πτώση τις τιμές των κατοικιών στις πιο ακριβές περιοχές του Λονδίνου, την μεγαλύτερη των τελευταίων επτά ετών.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο δείκτης της Knight Frank για τις τιμές των κατοικιών στο κεντρικό Λονδίνο υποχώρησε κατά 1,5% τον περασμένο μήνα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2015, λόγω της αβεβαιότητας γύρω από το Brexit και των αυξήσεων στους φόρους ακίνητης περιουσίας.

Τα εμπορικά ακίνητα ήταν αυτά που δέχθηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, με πολλά funds να αναστέλλουν τις συναλλαγές για να αντιμετωπίσουν τις εκροές κεφαλαίων.

Ωστόσο το Reuters επισημαίνει πως τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξαν προειδοποιήσεις από κατασκευαστές και μεσίτες πως μπορεί να υπάρξουν πιέσεις στην ζήτηση για κατοικίες.

«Μετά την ψήφο, μια σειρά από αγοραστές έχουν ζητήσει εκπτώσεις λόγο του κλίματος πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας» δήλωσε ο υπεύθυνος της Knight Frank για την αγορά κατοικιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v