Κέρδη-έκπληξη για την Credit Suisse το β' τρίμηνο

Διέψευσε τις εκτιμήσεις των αναλυτών η ελβετική τράπεζα, εμφανίζοντας κέρδη το β' τρίμηνο. Επιφυλακτική στάση για το β' εξάμηνο, λόγω των γεωπολιτικών και μακροοικονομικών εξελίξεων. Ερευνώνται οι σχέσεις τράπεζας-πελατών-Mossack Fonseca.

Κέρδη-έκπληξη για την Credit Suisse το β τρίμηνο

Καθαρά κέρδη ύψους 170 εκατ. ελβετικών φράγκων ανακοίνωσε για το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο η Credit Suisse, εκπλήσσοντας τους αναλυτές που ανέμεναν ότι η τράπεζα θα παραμείνει στο "κόκκινο" για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, εμφανίζοντας ζημίες 192 εκατ. φράγκων. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της ελβετικής τράπεζας Tidjane Thiam δήλωσε πως "παραμένουμε επιφυλακτικοί για τις προοπτικές του β' εξαμήνου, λόγω της αβεβαιότητας που προκαλούν σημαντικές γεωπολιτικές και μακροοικονομικές ανησυχίες, οι οποίες ενισχύθηκαν πριν από λίγες εβδομάδες από το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος". 

Η Credit Suisse γνωστοποίησε επίσης πως έχει λάβει ερωτήματα από κυβερνητικές και ρυθμιστικές αρχές αναφορικά με τις τραπεζικές σχέσεις μεταξύ χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, των πελατών τους και τη νομική εταιρεία του Παναμά Mossack Fonseca, τονίζοντας πως εξετάζει τα ζητήματα αυτά και συνεργάζεται με τις αρχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v