Συμφωνία Amazon-Λονδίνου για τον έλεγχο των drones μεταφοράς δεμάτων

Υπό την επίβλεψη της Βρετανικής αρχής ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, οι δοκιμές έχουν στόχο να αποσαφηνίσουν το κατά πόσο τα drones είναι σε θέση να αναγνωρίσουν και να αποφύγουν εμπόδια.

Συμφωνία Amazon-Λονδίνου για τον έλεγχο των drones μεταφοράς δεμάτων

Η Amazon Inc. και η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσαν την σύναψη συμφωνίας για την εκπόνηση ελέγχου των εναέριων συστημάτων μεταφοράς δεμάτων με την χρήση μη επανδρωμένων οχημάτων (drones).

Υπό την επίβλεψη της Βρετανικής αρχής ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, οι δοκιμές έχουν στόχο να αποσαφηνίσουν το κατά πόσο τα drones είναι σε θέση να αναγνωρίσουν και να αποφύγουν εμπόδια, καθώς και την ικανότητα που απαιτείται προκειμένου να χειριστεί το ίδιο άτομο πολλά drones ταυτόχρονα, δήλωσε η amazon.

Τον Απρίλιο, η εταιρία είχε κατηγορηθεί από αξιωματούχο της Βρετανικής κυβέρνησης για μη επαρκή ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με την ασφαλή χρήση των drones της. Η εταιρία ισχυρίστηκε ότι επαρκείς σχετικές πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα της. Τον ίδιο μήνα, πιλότος των Βρετανικών Αερογραμμών ανέφερε πως κατά την προσγείωση του αεροπλάνου του συγκρούστηκε με ένα drone. Ο ισχυρισμός αυτός δεν έχει επιβεβαιωθεί, αν και έχουν παρατηρηθεί κατά καιρούς αρκετές τέτοιες, παρ΄ ολίγον, αστοχίες.

Η Amazon, εκπονεί το συγκεκριμένο έργο στα πλαίσια της προσπάθειάς της για απεξάρτηση από μεταφορικές εταιρίες, όπως η UPS και η FedEx. Ο αντιπρόεδρος της εταιρίας δήλωσε πως η χρήση drones στις μεταφορές θα ωφελήσει τους καταναλωτές, την βιομηχανία και την κοινωνία.

Η συνεργασία με την βρετανική κυβέρνηση επισημοποιήθηκε ένα μήνα μετά την οριστικοποίηση των πρώτων επιχειρησιακών κανόνων για την εμπορική χρήση των drones, οι οποίοι απαιτούν, μεταξύ των άλλων, την διατήρηση της οπτικής επαφής του χειριστή με το μη επανδρωμένο σκάφος κατά τη διάρκεια της χρήσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v