Google: Οι συνεχείς βελτιώσεις των προϊόντων μας συμβάλλουν στον ανταγωνισμό

Εκπρόσωπο της εταιρίας δηλώνει πως η καινοτομία των προϊόντων της Google συμβάλλει στον ανταγωνισμό. Ο ίδιος προσθέτει πως η εταιρία θα εξετάσει την αναθεωρημένη επιχειρηματολογία της Επιτροπής και θα απαντήσει τις επόμενες εβδομάδες.

Google: Οι συνεχείς βελτιώσεις των προϊόντων μας συμβάλλουν στον ανταγωνισμό

«Πιστεύουμε ότι η καινοτομία των προϊόντων μας και οι συνεχείς βελτιώσεις σε αυτά έχουν αυξήσει τις επιλογές για τους Ευρωπαίους καταναλωτές και συμβάλλουν στον ανταγωνισμό», δήλωσε εκπρόσωπος της Google αναφορικά με τις αιτιάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την εταιρία για το AdSense for Search και το Google Shopping.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Θα εξετάσουμε την αναθεωρημένη επιχειρηματολογία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα παρέχουμε μια εμπεριστατωμένη απάντηση μέσα στις επόμενες εβδομάδες».

Σημειώνεται ότι το Euro2day.gr σε χθεσινό δημοσίευμα ανέφερε πως: «Η ευρωπαϊκή αντιμονοπωλιακή ρυθμιστική αρχή αποφάσισε να απαγγείλει επιπρόσθετες κατηγορίες κατά της Google σήμερα, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση και τις οποίες επικαλείται η Wall Street Journal.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζει όλο και περισσότερο τον τεχνολογικό κολοσσό, προκειμένου να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί σε ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών και δραστηριοτήτων.

Η Κομισιόν εξέδωσε σήμερα μια κοινοποίηση αιτιάσεων, όπως ονομάζεται, με την οποία κατηγορεί την Google πως παραβιάζει τους ευρωπαϊκούς αντιμονοπωλιακούς κανόνες με την επιβολή αυστηρών συμβατικών όρων στη διαφημιστική της υπηρεσία, αναφέρουν οι πηγές»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v