Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Λιου-Χάμοντ το απόγευμα

Είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της παγκόσμιας οικονομίας να καταλήξουμε σε ένα αποτέλεσμα που θα δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη σχέση μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ, τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών.

Συνάντηση Λιου-Χάμοντ το απόγευμα

Έκκληση στους Ευρωπαίους και Βρετανούς αξιωματούχους να είναι πραγματιστές και ευέλικτοι στις διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, απηύθυνε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου, γνωστοποιώντας πως θα συναντηθεί αργότερα σήμερα με τον νέο Βρετανό υπουργό Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ.

«Θα συναντηθώ με τον νέο υπουργό Οικονομικών το απόγευμα», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντησή του με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Πιστεύουμε πως είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της παγκόσμιας οικονομίας να καταλήξουμε σε ένα αποτέλεσμα που θα δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη σχέση μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ», δήλωσε, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

«Νομίζουμε πως είναι κρίσιμης σημασίας οι διαπραγματεύσεις που θα πραγματοποιηθούν να γίνουν με πραγματιστικό, διαφανή και ομαλό τρόπο και οι δύο πλευρές να επιδείξουν ευελιξία», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v