Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φεύγουν επενδυτές από την Deutsche Asset Management

Σχεδόν 5 δισ. ευρώ απέσυραν επενδυτές από την Deutsche AM. "Εντελώς φυσιολογική εξέλιξη" λέει εκπρόσωπος της εταιρείας, παρά το ότι οι ανταγωνίστριες είδαν τις επενδύσεις τους να αυξάνονται στο ίδιο διάστημα.

Φεύγουν επενδυτές από την Deutsche Asset Management

Κεφάλαια ύψους 4,8 δισ. ευρώ απέσυραν από την Deutsche Asset Management οι ιδιώτες επενδυτές τους πρώτους πέντε μήνες του έτους, με Γερμανούς επενδυτές να είναι μεταξύ των μεγαλύτερων ομάδων που αποσύρθηκαν, σύμφωνα με στοιχεία του Γερμανικού Συνδέσμου Επενδυτικών Funds (German Investment Funds Association), μεταδίδει η Handelsblatt.

Τελείως διαφορετική είναι η εικόνα στις ανταγωνίστριες εταιρείες, με τη Union Investment, τον επενδυτικό βραχίονα της DZ Bank, να καταγράφει νέες επενδύσεις 4 δισ. ευρώ στα αμοιβαία κεφάλαιά της στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου, ενώ η Deka προσέλκυσε νέα κεφάλαια ύψους 2,3 δισ. ευρώ και η Global Investors 1,9 δισ. ευρώ.

Εκπρόσωπος της Deutsche AM δήλωσε από την πλευρά του πως η απόσυρση κεφαλαίων είναι «μια εντελώς φυσιολογική εξέλιξη», δεδομένης της αβεβαιότητας στην αγορά και τις αναταράξεις που προκάλεσε η απόφαση για Brexit, σε συνδυασμό με τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v