Η UniCredit εξετάζει αύξηση κεφαλαίου

Η ΕΚΤ δεν θα «ικανοποιηθεί» από τα κεφάλαια που έχει συγκεντρώσει η τράπεζα μέχρι στιγμής, θεωρεί ο πρόεδρος της UniCredit. Ο νέος CEO πούλησε αυτή την εβδομάδα περιουσιακά στοιχεία αξίας 1,1 δισ. ευρώ, ωστόσο ίσως χρειαστεί αύξηση κεφαλαίου.

Η UniCredit εξετάζει αύξηση κεφαλαίου

Η UniCredit θα αναγκαστεί να αξιολογήσει την πιθανότητα να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου, καθώς οι πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων που ολοκληρώνονται αυτή την εβδομάδα δεν θα είναι αρκετές, ώστε να «ικανοποιήσουν» την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της τράπεζας Gieseppe Vita.

«Πρέπει να εξετάσουμε μια αύξηση κεφαλαίου, γιατί δεν πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ικανοποιηθεί με τα όσα έχουμε κάνει», ανέφερε ο τραπεζίτης μιλώντας στο Reuters στη Ρώμη.

«Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται να δώσουμε στον Mustier χρόνο να δουλέψει, αφού μόλις ήρθε», πρόσθεσε ο πρόεδρος, αναφερόμενος στον Jean-Pierre Mustier, τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας σε όρους περιουσιακών στοιχείων πούλησε την Τρίτη ποσοστά μειοψηφίας που κατείχε σε δύο μονάδες, για 1,1 δισ. ευρώ, καθώς ο νέος CEO άρχισε να κινείται για την ισχυροποίηση του κεφαλαίου της UniCredit ήδη από την πρώτη μέρα στη νέα του θέση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v