Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alcoa: Πτώση 3,6% στα κέρδη το β' τρίμηνο

Πτώσεις στις τιμές του αλουμινίου και της αλουμίνας έπληξαν τα αποτελέσματα. Η Alcoa προχωρά φέτος σε spin off των δραστηριοτήτων της, εστιάζοντας σε εξαρτήματα αεροδιαστημικής και αυτοκινήτων και διατηρώντας ξεχωριστά τα παραδοσιακά τμήματα.

Alcoa: Πτώση 3,6% στα κέρδη το β τρίμηνο

Η Alcoa ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου υποχώρησαν κατά 3,6%, καθώς η κατασκευάστρια μετάλλων συνέχισε να πλήττεται από ετήσιες πτώσεις στις τιμές του αλουμινίου και της αλουμίνας και παρότι η εταιρία κατέγραψε κάποια πιο ισχυρά στοιχεία από το πρώτο τρίμηνο.

Συνολικά, η Alcoa εμφάνισε κέρδη ύψους 135 εκατ. δολαρίων ή εννέα cents ανά μετοχή, από 140 εκατ. δολάρια ή 10 cents ανά μετοχή το ίδιο διάστημα πέρυσι. Εξαιρώντας κάποια στοιχεία, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή μειώθηκαν σε 15 cents από 19. Τα έσοδα υποχώρησαν κατά 10% σε 5,3 δισ. δολάρια.

Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη ανά μετοχή ύψους εννέα cents από έσοδα 5,2 δισ. δολαρίων.

Σε ετήσια βάση, οι πωλήσεις προς τρίτους στις κύριες δραστηριότητες μετάλλων της Alcoa εμφάνισαν πτώση 27%, καθώς οι πραγματικές τιμές του αλουμινίου έπεσαν κατά 15%. Στις δραστηριότητες αλουμίνας, οι πωλήσεις προς τρίτους μειώθηκαν 25%.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η εταιρία προέβλεψε ένα παγκόσμιο έλλειμμα στο αλουμίνιο, περίπου 775.000 μετρικών τόνων, καθώς μια ανάπτυξη 5% στην παγκόσμια ζήτηση αντισταθμίζει την αναμενόμενη αύξηση 2,5% στην παγκόσμια προσφορά αλουμινίου.

Η Alcoa τόνισε ότι τα σχέδιά της να «σπάσει» σε δύο ξεχωριστές εταιρίες αργότερα φέτος παραμένουν στο σωστό δρόμο. Η εταιρία σκοπεύει να αλλάξει το όνομά της σε Arconic και να εστιάσει στα μηχανικά εξαρτήματα για επιχειρήσεις αεροδιαστημικής και κατασκευής αυτοκινήτων. Ταυτόχρονα θα προχωρήσει σε ένα spin off, το οποίο θα δημιουργήσει μια νέα εταιρία, την Alcoa Corp, που θα στεγάσει τα παραδοσιακά τμήματα εξόρυξης, τήξης και διύλισης της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v