Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Barclays: Διαψεύδει διαγραφές ζημιών $10 δισ.

Σε διάψευση φημών, οι οποίες ”κατέκλυσαν” το χρηματιστήριο του Λονδίνου και υποστήριζαν ότι η Barclays θα προχωρήσει σε διαγραφή ζημιών ύψους 10 δισ. δολαρίων, προχώρησε ο όμιλος. Οι φήμες οδήγησαν σε πτώση τη μετοχή υψηλότερα του 9%, με αποτέλεσμα να διακοπεί η διαπραγμάτευσή της στο λονδρέζικο χρηματιστήριο.

Barclays: Διαψεύδει  διαγραφές ζημιών $10 δισ.
Σε διάψευση φημών, οι οποίες ”κατέκλυσαν” το χρηματιστήριο του Λονδίνου και υποστήριζαν ότι η Barclays θα προχωρήσει σε διαγραφή ζημιών ύψους 10 δισ. δολαρίων, προχώρησε ο όμιλος.

Οι φήμες οδήγησαν σε πτώση τη μετοχή υψηλότερα του 9%, με αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά η διαπραγμάτευσή της στο λονδρέζικο χρηματιστήριο.

Όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ομίλου ”δεν υπάρχει η παραμικρή υπόσταση σε αυτές τις φήμες”, διαψεύδοντας, παράλληλα, την ύπαρξη οποιασδήποτε έκτακτης ανακοίνωσης από την τράπεζα.

Παράλληλα ο όμιλος ανακοίνωσε ότι ο Jerry del Missier αναλαμβάνει, πλέον, τη διοίκηση της Barclays Capital της χρηματιστηριακής μονάδας, αντικαθιστώντας τον μέχρι σήμερα πρόεδρο Grant Kvalheim.

Ο 51χρονος Kvalheim θα συνεχίσει να ”επιβλέπει” την μονάδα επενδυτικής τραπεζικής αλλά δεν θα ασχολείται, πλέον, με τη μονάδα διαπραγμάτευσης χρεών, την οποία αναλαμβάνει ο 45χρονος Del Missier.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v