Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HΠΑ: Ισχυρή ανάκαμψη της απασχόλησης τον Ιούνιο

Με τον ισχυρότερο ρυθμό από το περασμένο φθινόπωρο αυξήθηκαν οι θέσεις εργασίας τον Ιούνιο. Στο 62,7% ενισχύθηκε το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό. Οριακή αύξηση των μισθών.

HΠΑ: Ισχυρή ανάκαμψη της απασχόλησης τον Ιούνιο

Η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 287.000 νέες θέσεις εργασίας τον Ιούνιο, τις περισσότερες από το περασμένο φθινόπωρο, περιορίζοντας τους φόβους που είχε πυροδοτήσει η έκθεση του Μαΐου ότι η αγορά εργασίας αντιστρέφει την πορεία ανάκαμψης.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Marketwatch προέβλεπαν ότι θα δημιουργηθούν 170.000 θέσεις εργασίας.

Εν τω μεταξύ, το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε στο 4,9% από 4,7% προηγουμένως, καθώς το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό ενισχύθηκε στο 62,7%.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε πως το μέσο ωρομίσθιο αυξήθηκε κατά 0,1% από τον Μάιο, στα 25,61 δολάρια. Σε σχέση με τον Ιούνιο της περασμένης χρονιάς, διαμορφώθηκε 2,6% υψηλότερα. 

Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία του Μαΐου για την απασχόληση αναθεωρήθηκαν ακόμα χαμηλότερα. Συγκεκριμένα η κυβέρνηση ανέφερε πως τον Μάιο δημιουργήθηκαν μόλις 11.000 θέσεις εργασίας, αντί για 38.000. 

Τα στοιχεία θα καθησυχάσουν τους εργαζομένους και τους αξιωματούχους της Fed για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας, οι προοπτικές της οποίας είχαν επιδεινωθεί μετά τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας τον Μάιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v