Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aπασχόληση και Brexit προβλημάτισαν τη Fed τον Ιούνιο

Η αναταραχή που θα προκαλούσε ένα Brexit θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην αμερικάνικη οικονομία, έκριναν τα μέλη της νομισματικής επιτροπής της Fed τον Ιούνιο. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης και η αγορά εργασίας. Ανησυχία για την επιβράδυνση της απασχόλησης.

Aπασχόληση και Brexit προβλημάτισαν τη Fed τον Ιούνιο

Οι αξιωματούχοι της Fed διατήρησαν σταθερό το επιτόκιο τον περασμένο μήνα εν μέσω αυξημένης αβεβαιότητας για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ και του αποτελέσματος του βρετανικού δημοψηφίσματος.

Με βάση τα πρακτικά της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στις 14 με 15 Ιουνίου, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θεώρησε ότι πρέπει να περιμένει το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος στις 23 Ιουνίου προτού προχωρήσει σε νέα σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Τα μέλη της νομισματικής επιτροπής της Fed εκτίμησαν πως ένα Brexit θα μπορούσε να προκαλέσει αναταραχή στις αγορές, η οποία θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην αμερικάνικη οικονομία. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι αξιωματούχοι της Fed εξέτασαν και την κατάσταση της αμερικάνικης οικονομίας, με την επιβράδυνση των νέων θέσεων εργασίας να αποτελεί το βασικό σημείο ανησυχίας.

Ενώ οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση συμφώνησαν σε γενικές γραμμές πως θα ήταν συνετό να αποφύγουν μια υπερβολική αντίδραση σε μια ή δύο εκθέσεις για την αγορά εργασίας, σχεδόν όλοι έκριναν πως η έκθεση για τις νέες θέσεις εργασίας το Μαϊο αυξάνει την αβεβαιότητα για το outlook της οικονομίας.

Υπενυθμίζεται ότι στις 6 Ιουνίου, η Janet Yellen χαρακτήρισε απογοητευτική την έκθεση για τις νέες θέσεις εργασίας το Μαϊο, τονίζοντας πως δημιουργεί ερωτήματα για τις προοπτικές της αμερικάνικης οικονομίας, τα οποία θα επηρεάσουν τις αποφάσεις των αξιωματούχων της Fed για τα επιτόκια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v