Συμμαχία BMW, Intel και Mobileye για αυτο-οδηγούμενα οχήματα

Οι τρεις εταιρείες ανακοίνωσαν πως μπορούν να βγάλουν στην παραγωγή αυτό-οδηγούμενα οχήματα από το 2021. Η ισραηλινή Mobileye είναι από τις πρώτες εταιρείες που εξέλιξαν κάμερες, λογισμικό και άλλα εξαρτήματα που επιτρέπουν την αυτόματη πλοήγηση των αυτοκινήτων.

Συμμαχία BMW, Intel και Mobileye για αυτο-οδηγούμενα οχήματα

Η ΒΜW συνεργάζεται με την Intel και την Mobileye με στόχο την εξέλιξη τεχνολογίας για την παραγωγή αυτο-οδηγούμενων οχημάτων, μεταδίδει το Bloomberg.

Σύμφωνα με  πηγές του πρακτορείου, υψηλόβαθμα στελέχη από κάθε εταιρεία θα συναντηθούν την Παρασκευή για να συζητήσουν την πρωτοβουλία για τα αυτό-οδηγούμενα οχήματα.

Η ισραηλινή Mobileye είναι από τις πρώτες εταιρείες που εξέλιξαν κάμερες, λογισμικό και άλλα εξαρτήματα που επιτρέπουν την αυτόματη πλοήγηση των αυτοκινήτων. Η BMW είναι πελάτης της Mobileye, μαζί με την General Motors και την Tesla Motors.

Οι τρεις εταιρείες ανακοίνωσαν πως μπορούν να βγάλουν στην παραγωγή αυτό-οδηγούμενα οχήματα από το 2021.

«Μαζί με την Intel και την Mobileye, ο όμιλος BMW θα εξελίξει τις αναγκαίες λύσεις και τα καινοτόμα συστήματα για πλήρως αυτοματοποιημένη οδήγηση» ανέφερε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v