Η ΕΕ εντείνει την έρευνα κατά Google

Η Κομισιόν ζητά να αρθεί το απόρρητο που σχετίζεται με συναντήσεις και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, για να τονώσει την επιχειρηματολογία της. Προχωρά σε καταγγελία και κοινοποίηση αιτιάσεων στο θέμα της μηχανής αναζήτησης της Google.

Η ΕΕ εντείνει την έρευνα κατά Google

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κλιμακώνει την αντιμονοπωλιακή της έρευνα κατά της Google, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές ζήτησαν να αρθεί το απόρρητο σε λεπτομέρειες που συνδέονται με συναντήσεις και σχετικές ανταλλαγές ηλεκτρονικών επιστολών, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση και τις οποίες επικαλείται το Bloomberg.

Το πρακτορείο τονίζει ότι αυτό είναι συνήθως το τελευταίο στάδιο πριν η ΕΕ προχωρήσει σε καταγγελία για μονοπώλιο, το οποίο σημαίνει ότι η Google θα πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό της έναντι συμπληρωματικών ενστάσεων (της λεγόμενης κοινοποίησης αιτιάσεων) στις υπηρεσίες της.

Το μπλοκ έχει επεκτείνει την έρευνα στις επιχειρηματικές πρακτικές της Google, από όταν η αρμόδια επίτροπος για το μονοπώλιο, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, ανέλαβε αυτή τη θέση στα τέλη του 2014. Έχει παράλληλα ανοίξει έρευνα κατά του λειτουργικού συστήματος της Google για κινητές συσκευές, Android, προχωρώντας σε επίσημη καταγγελία τον Απρίλιο. Οι πηγές ανέφεραν τη Δευτέρα ότι η επίτροπος κάνει βήματα για αποστολή κοινοποίησης αιτιάσεων και σε αυτό το θέμα.

Μια νέα κοινοποίηση αιτιάσεων ενδέχεται να καθυστερήσει την τελική απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις υπηρεσίες αναζήτησης, μέχρι το επόμενο έτος το νωρίτερο. Η ΕΕ κινείται αργά στην πρώτη της υπόθεση για τη μονάδα της Alphabet, σχολιάζει το πρακτορείο.

Η επίτροπος έχει υποστηρίξει ότι οι ρυθμιστικές αρχές έχουν αναγκαστεί να κινούνται μέσα σε «ολόκληρα φορτηγά δεδομένων» προκειμένου να αντιμετωπίσουν την επιχειρηματολογία της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v