Ρεκόρ στις πωλήσεις βιομηχανικών ρομπότ το 2015

Η Διεθνής Ομοσπονδία Ρομποτικής υπολογίζει ότι 248.000 μονάδες πουλήθηκαν την προηγούμενη χρονιά, νούμερο που συνιστά αύξηση 12%. Η Κίνα ήταν η χώρα στην οποία πουλήθηκε το ένα τέταρτο των ρομπότ.

Ρεκόρ στις πωλήσεις βιομηχανικών ρομπότ το 2015

Οι πωλήσεις βιομηχανικών ρομπότ κατέγραψαν διψήφια άνοδο σε παγκόσμιο επίπεδο το 2015, σκαρφαλώνοντας σε νέο επίπεδο ρεκόρ.

Σύμφωνα με έρευνα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ρομποτικής (IFR) το άλμα στις πωλήσεις στηρίχτηκε από την χρήση ρομπότ και στα εργοστάσια των αναδυόμενων οικονομιών.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η IFR υπολογίζει ότι 248.000 μονάδες πουλήθηκαν την προηγούμενη χρονιά, νούμερο που συνιστά αύξηση 12%. Η Κίνα ήταν η χώρα στην οποία πουλήθηκε το ένα τέταρτο των ρομπότ.

Η μεγαλύτερη ζήτηση για ρομπότ την περασμένη χρονιά προήλθε από την αυτοκινητοβιομηχανία. Με βάση τα στοιχεία της IFR ο κλάδος αυτός αντιστοιχεί στο ένα τρίτο των πωλήσεων. Αμέσως μετά ακολουθούν οι παραγωγοί ηλεκτρονικών.

Την μεγαλύτερη ανάπτυξη εμφάνισε η βιομηχανία μετάλλων.

Ωστόσο, ο ρυθμός της ανάπτυξης των πωλήσεων ρομπότ την περασμένη χρονιά ήταν χαμηλότερος από αυτόν του 2014, όταν είχε καταγραφεί άνοδος 29%.

Οι πωλήσεις στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 17% το 2015 στις 68.000, καθώς οι παραγωγοί στρέφονται στην τεχνολογία για να αντιμετωπίσουν την αύξηση των μισθών και τον ανταγωνισμό από άλλες χώρες χαμηλού κόστους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v