Deutsche Bank: «Λουκέτο» στο 25% των υποκαταστημάτων στη Γερμανία

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας ανακοίνωσε το 2015 πως θα περικόψει περίπου 9.000 υπαλλήλους, οι 4.000 εκ των οποίων στη Γερμανία. Το μεγαλύτερο μέρος των περικοπών θα προέλθει από το «λουκέτο» που θα μπει σε περίπου 200 από τα 723 υποκαταστήματα στη χώρα.

Deutsche Bank: «Λουκέτο» στο 25% των υποκαταστημάτων στη Γερμανία

Η Deutsche Bank κατέληξε σε συμφωνία με το γερμανικό συμβούλιο εργαζομένων της για το κλείσιμο περίπου του 25% των καταστημάτων της στην εγχώρια αγορά, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας εφαρμόζει πρόγραμμα περικοπής κόστους. Το 2015 ανακοίνωσε πως θα περικόψει περίπου 9.000 υπαλλήλους, οι 4.000 εκ των οποίων στη Γερμανία.

Το μεγαλύτερο μέρος των περικοπών θα προέλθει από το «λουκέτο» που θα μπει σε περίπου 200 από τα 723 υποκαταστήματα στη Γερμανία, σημείωσαν οι πηγές, προσθέτοντας πως οι λεπτομέρειες μπορεί να ανακοινωθούν ακόμα και την Πέμπτη.

Τον περασμένο μήνα ο CEO της γερμανικής τράπεζας, Τζον Κράιαν, ανέφερε πως έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες με το συμβούλιο εργαζομένων.

«Χρειάστηκε υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα για να φτάσουμε σε συμφωνία. Και ακόμα δεν έχουμε καταλήξει στην ολοκλήρωση της, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι σε ένα με δύο μήνες, θα έχουμε συμφωνία» είχε επισημάνει τότε.

Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως στην Ισπανία και στην Πορτογαλία, η Deutsche Bank έχει κλείσει περίπου 40 υποκαταστήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v