Xρηματοδότηση 7 δισ. για το αντίπαλο δέος του Uber στην Κίνα

H Didi Chuxing θα χρηματοδοτηθεί με 4,5 δισ. δολάρια από επενδυτές και με 2,8 δισ. από δανεισμό. Το start-up στο οποίο έχει επενδήσει η Apple αποτιμάται στα 25 δισ. δολάρια. «Φουντώνει» ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις υπηρεσίες διαμοιρασμού αυτοκινήτου.

Xρηματοδότηση 7 δισ. για το αντίπαλο δέος του Uber στην Κίνα

Το αντίπαλο δέος του Uber στην Κίνα άντλησε πάνω από 7 δισ. δολάρια από επενδυτές και δανειστές.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Didi Chuxing θα χρηματοδοτηθεί με 4,5 δισ. δολάρια από επενδυτές και με 2,8 δισ. δολάρια από δανεισμό. Το 1 δισ. δολάρια είναι από την Apple. 

Μετά την ολοκλήρωση του νέου γύρου χρηματοδότησης, με βάση τον οποίων η εταιρεία αποτιμάται στα 25 δισ. δολάρια, η Didi θα έχει στο «οπλοστάσιο» της πάνω από 10 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται πως μόλις πριν από δύο εβδομάδες το Uber άντλησε 3,5 δισ. δολάρια από το επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας και αυτή την στιγμή διαπραγματεύεται δανεισμό 2 δισ. δολαρίων.

Η αξία του Uber υπολογίζεται στα 62,5 δισ. δολάρια, η υψηλότερα για start-up.

Εν τω μεταξύ, δύο μικρότερες υπηρεσίες διαμοιρασμού αυτοκινήτου έκλεισαν πρόσφατα συμφωνίες με αυτοκινητοβιομηχανίες. Η Volkswagen επένδυσε 300 εκατ. δολάρια στην ισραηλινή Gett και η General Motors 500 εκατ. δολάρια στην Lyft.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v