Bank of America: «Τσεκούρι» σε χιλιάδες θέσεις εργασίας

Η αμερικανική τράπεζα έχει ήδη μειώσει το προσωπικό στη μονάδα λιανικής κατά περίπου 40.000 από το 2009, μειώνοντας το εργατικό δυναμικό στις 68.400.

Bank of America: «Τσεκούρι» σε χιλιάδες θέσεις εργασίας

Toν δρόμο της εξόδου αναμένεται να ακολουθήσουν επιπλέον 8.000 υπάλληλοι της Bank of America, καθώς η ψηφιακή επανάσταση μειώνει την ανάγκη για υπαλλήλους γραφείου και ταμίες.

Η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, με βάση τις καταθέσεις, σχεδιάζει να προσλάβει προσωπικό για το τμήμα πωλήσεων αλλά και πάλι οι περικοπές θέσεων εργασίας στη μονάδα λιανικής τραπεζικής αναμένεται να μειώσουν το σύνολο του εργατικού δυναμικού κατά αρκετές χιλιάδες.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Bank of America θα προχωρήσει στη μείωση του προσωπικού μέσω αποχωρήσεων υπαλλήλων στις λεγόμενες θέσεις γραφείου παρά μέσω προγραμμάτων απολύσεων.

Σημειώνεται ότι η αμερικανική τράπεζα έχει ήδη μειώσει το προσωπικό στη μονάδα λιανικής κατά περίπου 40.000 από το 2009, μειώνοντας το εργατικό δυναμικό στις 68.400.

Ο Thong Nguyen, πρόεδρος του τμήματος λιανικής τραπεζικής, δήλωσε σε συνέδριο στη Νέα Υόρκη ότι το νούμερο «πιθανότατα θα υποχωρήσει προς τις 60.000».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v