Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρώσοι χάκερ υπέκλεψαν έρευνα των Δημοκρατικών για τον Τραμπ

Πρόσβαση σε ολόκληρη τη βάση δεδομένων της έρευνας που έχουν κάνει οι Δημοκρατικοί για τον Ντόναλντ Τραμπ απέκτησαν Ρώσοι κατάσκοποι. Στο στόχαστρο και το δίκτυο του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων.

Ρώσοι χάκερ υπέκλεψαν έρευνα των Δημοκρατικών για τον Τραμπ

Ρώσοι κυβερνητικοί χάκερ εισέβαλαν στο δίκτυο υπολογιστών της Εθνικής Επιτροπής του κόμματος των Δημοκρατικών και απέκτησαν πρόσβαση σε ολόκληρη την βάση δεδομένων της έρευνας της αντιπολίτευσης για τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την Washington Post.

Όπως μεταδίδει η αμερικάνικη εφημερίδα, οι εισβολείς κατάφεραν να παραβιάσουν με τόσο αποτελεσματικό τρόπο το σύστημα που ήταν σε θέση να διαβάσουν όλα τα email. 

«Όταν ανακαλύψαμε την εισβολή, την αντιμετωπίσαμε με την απαιτούμενη σοβαρότητα. Η ομάδα μας κινήθηκε όσο πιο γρήγορα γινόταν για να διώξει τους εισβολείς και να διασφαλίσει το δίκτυο» ανέφερε σε ανακοίνωση η πρόεδρος της Επιτροπής, Ντέμπι Βάσερμαν Σουλτς. 

Αμερικάνοι αξιωματούχοι ανέφεραν πως οι Ρώσοι κατάσκοποι έβαλαν στο στόχαστρο και τα δίκτυα των κ. Τραμπ και Χίλαρι Κλίντον.

Σύμφωνα με τo δημοσίευμα της Washington Post, ορισμένοι από τους χάκερ είχαν πρόσβαση στο δίκτυο της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών για πάνω από ένα χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v