O Larry Page έχει επενδύσει $100 εκατ. σε ιπτάμενα αυτοκίνητα

Ο CEO της Alphabet έχει δαπανήσει πάνω από 100 εκατ. δολάρια από την περιουσία του στην εταιρεία Zee.Aero. Έτοιμα δύο πρωτότυπα που έχουν ξεκινήσει δοκιμαστικές πτήσεις.

O Larry Page έχει επενδύσει $100 εκατ. σε ιπτάμενα αυτοκίνητα

Ο συνιδρυτής της Google, Larry Page, έχει ξοδέψει κρυφά πάνω από 100 εκατ. δολάρια για την εξέλιξη ιπτάμενων αυτοκινήτων, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Mε βάση το δημοσίευμα του πρακτορείου, ο CEO της Alphabet έχει δαπανήσει πάνω από 100 εκατ. δολάρια από την περιουσία του στην εταιρεία Zee.Aero. Η εταιρεία έχει έδρα την Καλιφόρνια και απασχολεί 150 υπαλλήλους.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Zee.Aero έχει κατασκευάσει ήδη δύο πρωτότυπα τα οποία κάνουν συχνά δοκιμαστικές πτήσεις. Σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου τα οχήματα είναι ηλεκτροκίνητα.

Το μακροπρόθεσμο όραμα για το εγχείρημα των ιπτάμενων αυτοκινήτων είναι η κατασκευή ενός ελαφριού αεροσκάφους που θα μπορεί να λειτουργεί όπως και τα συμβατικά αυτοκίνητα.

«Με έδρα στην καρδιά της Σίλικον Βάλεϊ, η Zee εξελίσσει μια επαναστατική νέα μορφή μετακίνησης» αναφέρει η εταιρεία σε αγγελία για θέση εργασίας. «Δραστηριοποιούμαστε στο σταυροδρόμι της αεροδυναμικής, της αναπτυγμένης μεταποίησης και της ηλεκτρικής προώθησης, προσφέρουμε ένα ενδιαφέρον περιβάλλον όπου δημιουργικοί υπάλληλοι μπορούν να αντιμετωπίσουν νέες προκλήσεις» τονίζεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v