Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Iσπανία: Ανοδος 6,3% στις τιμές των κατοικιών το Q1

Με τον ταχύτερο ρυθμό μετά την κρίση του 2008 ενισχύθηκαν οι τιμές των κατοικιών στην Ισπανία. Οι τιμές των νεόδμητων κατοικιών ενισχύθηκαν κατά 6,1% και των μεταχειρισμέων κατά 6,4%.Υψηλότερα κινήθηκαν και οι πωλήσεις των κατοικιών, στις 35.199 τον Απρίλο.

Iσπανία: Ανοδος 6,3% στις τιμές των κατοικιών το Q1

Oι τιμές των κατοικιών στην Ισπανία αυξήθηκαν κατά 6,3% το πρώτο τρίμηνο του έτους, προσφέροντας μια ισχυρή ένδειξη ότι η αγορά κατοικίας αρχίζει να σταθεροποιείται μετά από μια μακροχρόνια βουτιά.

Η αύξηση των τιμών που καταγράφηκε από τον Ιανουάριο ως τον Μάρτιο είναι η μεγαλύτερη από το τρίτο τρίμηνο του 2007, σύμφωνα με στοιχεία της ισπανικής στατιστικής υπηρεσίας.

Οι τιμές των νεόδμητων κατοικιών ενισχύθηκαν κατά 6,1% και των μεταχειρισμέων κατά 6,4%.

Η κατασκευαστική φούσκα στην Ισπανία έσκασε στις αρχές του 2008 και άρχισε να ανακάμπτει σταδιακά το 2013.

Στις 26 Ιουνίου οι Ισπανοί θα προσέλθουν στις κάλπες για δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες, καθώς οι γενικές εκλογές του Δεκεμβρίου δεν κατάφεραν να οδηγήσουν στον σχηματισμό κυβέρνησης.

Όπως μεταδίδει το Reuters, άνοδο κατέγραψε και ο αριθμός των πωλήσεων νεόδμητων και μεταχειρισμένων ακινήτων, στις 35.199 τον Απρίλιο. Το νούμερο αυτό είναι κατά 29% υψηλότερο σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Αύγουστο του 2010, αν και οι πωλήσεις κατοικιών παραμένουν αρκετά χαμηλότερα από τα προ κρίσης επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v