Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Lufthansa εξετάζει 2.400 απολύσεις σε όλη την Ευρώπη

Η εταιρία προσπαθεί να περιορίσει τις δραστηριότητες catering σε όλη την Eυρώπη, μειώνοντας προσωπικό και γραφεία. Οι μονάδες catering αερογραμμών πιέζονται από τις αεροπορικές να μειώσουν τα δωρεάν γεύματα καθώς υποχωρούν οι τιμές των εισιτηρίων.

H Lufthansa εξετάζει 2.400 απολύσεις σε όλη την Ευρώπη

Η Deutsche Lufthansa ενδέχεται να περικόψει μέχρι και 2.400 θέσεις εργασίας από τις δραστηριότητες catering σε όλη την Ευρώπη και να μειώσει τον αριθμό των εγκαταστάσεων σε επτά από 23, σε μια προσπάθεια να επιστρέψει σε ανάκαμψη.

Η παραγωγή στην εγχώρια γερμανική αγορά δεν είναι κερδοφόρα και η εταιρία σκέφτεται το αν θα μειώσει 1.700 από 5.500 θέσεις πλήρους απασχόλησης στη χώρα, ανέφερε η εκπρόσωπος Josefine Corsten επιβεβαιώνοντας ρεπορτάζ της Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Πάντως, το Bloomberg τονίζει πως η πρόταση βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και η εταιρία μπορεί να καταλήξει σε μια απόφαση κατά το δεύτερο μισό του 2017.

Οι επιχειρήσεις catering υφίστανται πίεση από τις αεροπορικές εταιρίες προκειμένου να μειώσουν τα δωρεάν τρόφιμα και ποτά που προσφέρονται κατά τη διάρκεια της πτήσης, καθώς μειώνονται οι τιμές των εισιτηρίων. Επιπλέον, οι μεταφορείς χαμηλού κόστους, των οποίων τέτοιου είδους προσφορές είναι περιορισμένες, εμφανίζουν γρηγορότερη ανάπτυξη σε σχέση με άλλες αεροπορικές εταιρίες.

Το κινεζικό HNA Group αποφάσισε τον Απρίλιο να αγοράσει την ελβετική εταιρία catering αερογραμμών, Gategroup Holding, για 1,4 δισ. φράγκα (1,5 δισ. δολάρια), ενώ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις και με την Air France για ένα δεύτερο deal.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v