Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Rosengren: Bλέπει αύξηση επιτοκίου παρά τα στοιχεία για απασχόληση

H έκθεση για τις νέες θέσεις εργασίας τον Μάιο ήταν απογοητευτική αλλά υπάρχουν σημάδια για σημαντική οικονομική ανάπτυξη, δήλωσε ο αξιωματούχος της Fed, Eric Rosengren.

Rosengren: Bλέπει αύξηση επιτοκίου παρά τα στοιχεία για απασχόληση

Οι οικονομικές συνθήκες στις ΗΠΑ θα συνεχίσουν να βελτιώνονται, εκτίμησε ο αξιωματούχος της Fed, Eric Rosengren, τονίζοντας ωστόσο πως θα πρέπει να εξακριβωθεί αν τα αδύναμα στοιχεία για την απασχόληση τον Μάιο ήταν απλώς μια ανωμαλία.

«Τελευταία τα οικονομικά στοιχεία ήταν απογοητευτικά», ανέφερε σε ομιλία στο Ελσίνκι ο πρόεδρος της Fed Βοστόνης.

«Ωστόσο, συνεχίζω να αναμένω σημαντική οικονομική ανάπτυξη, που θα δικαιολογήσει τον περιορισμό της υποστηρικτικής δημοσιονομικής πολιτικής».

Σημειώνεται πως η Fed αύξησε τα επιτόκια τον Δεκέμβριο, για πρώτη φορά από το 2006. Τα βλέμματα των επενδυτών βρίσκονται στη συνεδρίαση της επιτροπής FOMC της Fed στις 14 με 15 Ιουνίου.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο κ. Rosengren υποστήριξε πως αν και η αδύναμη δημιουργία θέσεων απασχόλησης τον Μάιο αποτελεί λόγο για να μην προχωρήσει η επιτροπή σε αύξηση επιτοκίου, υπάρχουν σημάδια που δείχνουν πως η Fed κινείται προς την επίτευξη του διπλού στόχου για σταθερές τιμές και πλήρη απασχόληση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v