Iσπανία: Εφοδος της αστυνομίας στα γραφεία της Santander

Η αστυνομία αναζήτησε έγγραφα στα κεντρικά γραφεία της Santander στο προάστιο Μποατίγια ντελ Μόντε της Μαδρίτης, μετά από δικαστική εντολή.Το δικαστήριο αναζητά πληροφορίες «στο πλαίσιο έρευνας για την λεγόμενη λίστα Φαλσιάνι», σύμφωνα με εκπρόσωπο.

Iσπανία: Εφοδος της αστυνομίας στα γραφεία της Santander

Ισπανοί αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο στα κεντρικά γραφεία της Banco Santander την Παρασκευή, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης έρευνας για τα στοιχεία που υπέκλεψε από την HSBC o Eρβέ Φαλσιάνι.

Όπως μεταδίδει η WSJ, η αστυνομία αναζήτησε έγγραφα στα κεντρικά γραφεία της Santander στο προάστιο Μποατίγια ντελ Μόντε της Μαδρίτης, μετά από δικαστική εντολή.

Το δικαστήριο ερευνά τα στοιχεία λογαριασμών πελατών της HSBC που υπέκλεψε ο κ. Φαλσιανί, πρώην υπάλληλος στον ελβετικό βραχίονα της τράπεζας.

Μετά από αίτημα του δικαστή Χοσέ ντε λα Μάτα, η ισπανική αστυνομία ζήτησε από την Santander να προσφέρει έγγραφα «που σχετίζονται με συγκεκριμένους λογαριασμούς όψεως». Το δικαστήριο αναζητά πληροφορίες «στο πλαίσιο έρευνας για την λεγόμενη λίστα Φαλσιάνι» ανέφερε εκπρόσωπος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Santander επιβεβαίωσε ότι η τράπεζα έλαβε αίτημα για την παροχή πληροφοριών σχετικά «με κινήσεις συγκεκριμένων λογαριασμών». Η Santander ανέφερε πως προσφέρει τις διαθέσιμες πληροφορίες στις αρχές.

Δύο εκπρόσωποι της ισπανικής αστυνομίας επιβεβαίωσαν πως πραγματοποιήθηκε έφοδος στα κεντρικά γραφεία της Santander το πρωί της Παρασκευής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v