Η General Electric επενδύει στην Σαουδική Αραβία

Η αμερικάνικη εταιρεία ανακοίνωσε πως θα συνεργαστεί με την Saudi Arabian Industrial Investments Company σε έργα 1 δισ. δολαρίων ως το 2017. Διπλασιάζει το εργατικό της δυναμικό στη χώρα.

Η General Electric επενδύει στην Σαουδική Αραβία

Η General Electric συμφώνησε να λάβει μέρος σε επενδύσεις 3 δισ. δολαρίων στην Σαουδική Αραβία, στο πλαίσιο του σχεδίου του βασιλείου να απεξαρτηθεί από το αργό πετρέλαιο.

Η αμερικάνικη εταιρεία ανακοίνωσε πως θα συνεργαστεί με την Saudi Arabian Industrial Investments Company σε έργα 1 δισ. δολαρίων ως το 2017. Την κίνηση αυτή μπορεί να ακολουθήσουν έργα 2 δισ. δολαρίων σε τομείς όπως η αεροναυπηγική, η ψηφιακές τεχνολογίες, το νερό και η ενέργεια.

Η συνεργασία αποτελεί μέρος του σχεδίου της Σαουδικής Αραβίας να επενδύσει σε τομείς της οικονομίας εκτός πετρελαίου, μετά την βουτιά στις τιμές του αργού. Το σχέδιο, γνωστό και ως Saudi Vision 2030, περιλαμβάνει την πώληση μετοχών της Aramco και την δημιουργία του μεγαλύτερου κρατικού fund στον κόσμο.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η GE σχεδιάζει να διπλασιάσει το εργατικό της δυναμικό στην Σαουδική Αραβία στις 4.000 ως το 2020.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v