Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Κομισιόν θα εγκρίνει την εξαγορά της SABMiller από AB-InBev

Η AB InBev κατάφερε να περιορίσει τις ανησυχίες των αρχών ανταγωνισμού με την συγκατάθεση της να πουλήσει στοιχεία ενεργητικού της SABMiller, δήλωσαν καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters.

Η Κομισιόν θα εγκρίνει την εξαγορά της SABMiller από AB-InBev

Οι αρχές ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να εγκρίνουν την εξαγορά της SABMiller από την Anheuser-Busch InBev έναντι 100 δισ δολαρίων, δήλωσαν τρεις καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, η AB-InBev, η παραγωγός των Budweiser και Stella Artois, κατάφερε να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες της Κομισιόν σχετικά με την απόκτηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά με την συγκατάθεση της στην πώληση των Peroni, Grolsch και Meantime της SABMiller στην ιαπωνική Asahi.

Τον περασμένο μήνα η εταιρεία ανακοίνωσε σχέδια για την πώληση περιουσιακών στοιχείων στην Ανατολική Ευρώπη, για να καθησυχάσει τους φόβους της Κομισιόν.

Η εξαγορά της SABMiller έχει σαν στόχο να ενισχύσει την παρουσία της AB-InBev σε χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής, μεταξύ των οποίων η Κολομβία και το Περού, για να αντισταθμίσει την πτώση του μεριδίου αγοράς στις ΗΠΑ όπου οι καταναλωτές στρέφονται στις μπύρες craft.

H Koμισιόν και η AB InBev αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο. 

Ο εκτελεστικός βραχίονας της Ε.Ε. προβλέπεται να λάβει απόφαση για το ντιλ ανάμεσα στις δύο εταιρείες ως τις 24 Μαϊου. Οι αρχές της Αυστραλίας και της Νότιας Αφρικής έχουν ήδη εγκρίνει την συμφωνία. 

Σημειώνεται πως η AB-InBev πουλάει επίσης και το μερίδιο της στην MillerCoors στην Molson Coors Brewing.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v