Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wal-Mart: Πτώση 7,8% στα καθαρά κέρδη το α' τρίμηνο

Η εταιρία κάνει προσπάθειες ώστε οι πελάτες να επιστρέψουν στα καταστήματά της. Βελτιώνει την αποθήκευση και αυξάνει τους μισθούς, γεγονός που είχε προειδοποιήσει ότι θα πλήξει τα κέρδη. Πάντως τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Wal-Mart: Πτώση 7,8% στα καθαρά κέρδη το α τρίμηνο

Η Wal-Mart Stores ανακοίνωσε σήμερα μια απροσδόκητη αύξηση στα έσοδα του πρώτου τριμήνου και προσέφερε μια αισιόδοξη πρόβλεψη για την επόμενη οικονομική περίοδο, υπογραμμίζοντας ότι η εύρωστη επιχείρηση τροφίμων της εταιρίας θα την θωρακίσει από το δύσκολο περιβάλλον στη λιανική.

Για το πρώτο τρίμηνο, η εταιρία εμφάνισε καθαρά κέρδη ύψους 3,08 δισ. δολαρίων ή 98 cents ανά μετοχή, από 3,34 δισ. ή 1,03 δολάριο ανά μετοχή το προηγούμενο έτος. Η Wal-Mart είχε προβλέψει κέρδη 80 με 98 cents ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 88 cents.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 0,9% σε 115,9 δισ., ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για 113,2 δισ. δολάρια. Εξαιρώντας τον αντίκτυπο από τις ισοτιμίες, τα έσοδα εμφάνισαν άνοδο 4%.

Η αμερικανική εταιρία ξοδεύει πολλά το τελευταίο διάστημα, προκειμένου οι πελάτες να επιστρέψουν στα καταστήματά της. Έχει προσπαθήσει να βελτιώσει την αποθήκευση και την αποδοτικότητα και έχει αυξήσει τις αποδοχές των εργαζομένων της. Ωστόσο η εταιρία είχε προειδοποιήσει πως αυτές οι προσπάθειες θα πλήξουν τα κέρδη της αυτό το οικονομικό έτος. Πράγματι, τα κέρδη υποχώρησαν κατά 7,8% το πρώτο τρίμηνο, αν και ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Για το δεύτερο τρίμηνο, η εταιρία αναμένει κέρδη μεταξύ 95 cents και 1,08 δολαρίου ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές έχουν κάνει μια πρόβλεψη για 98 cents.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v