Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Moody's μείωσε τις προβλέψεις για την ανάπτυξη των ΗΠΑ το 2016

Η επιβράδυνση της Κίνας αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία, λέει η Moody's. Η Fed θα αυξήσει φέτος δύο φορές τα επιτόκια, αλλά θα κινηθεί σταδιακά για να αποφύγει την πρόκληση αναταράξεων, εκτιμά ο οίκος αξιολόγησης.

Η Moodys μείωσε τις προβλέψεις για την ανάπτυξη των ΗΠΑ το 2016

Η Moody's Investor Service αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας το 2016, σε 2% από 2,3%, επικαλούμενη την υποτονική παγκόσμια ζήτηση και την αδύναμη επιχειρηματική επένδυση.

Η πρόβλεψη του οίκου για την ετήσια ανάπτυξη των προηγμένων αγορών είναι 1,7% για το 2016, από 1,9% για το 2015, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε την Τετάρτη, επισημαίνει το MarketWatch.

«Η παγκόσμια ανάκαμψη έχει αποδυναμωθεί περαιτέρω και η προοπτική για όλες τις χώρες παραμένει ανομοιόμορφη και σε μεγάλο βαθμό πιο αδύναμη σε σχέση με τις δύο προηγούμενες δεκαετίες», υπογράμμισε η Elena Duggar της Moody's.

Ο οίκος αξιολόγησης τόνισε ότι μια πιο αισθητή από το αναμενόμενο επιβράδυνση λόγω της οικονομίας της Κίνας, αποτελεί αυτή τη στιγμή έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Moody's εκτιμά ότι η Fed θα προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων δύο φορές φέτος, το πολύ, ενώ θα κινηθεί σταδιακά για να αποφύγει πιθανές αναταράξεις στις αγορές κεφαλαίου και στην ανάπτυξη.

Προέβλεψε επίσης πως η κατανάλωση της χώρας θα συνεχίσει να ισχυροποιείται κατά τη διάρκεια του έτους, ωστόσο η οικονομία θα επηρεαστεί αρνητικά από την υποτονική εξωτερική ζήτηση και τις χαμηλές τιμές στην ενέργεια για τη βιομηχανική παραγωγή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v