H Βank of America θέλει αύξηση επιτοκίων από την Fed

Μια πιο γρήγορη αύξηση των επιτοκίων σε φυσιολογικά επίπεδα θα βοηθούσε στην τόνωση των τραπεζικών κερδών, δήλωσε σε συνέδριο ο CFO της Βank of America.

H Βank of America θέλει αύξηση επιτοκίων από την Fed

H Fed πρέπει να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίου τον Ιούνιο, υποστήριξε κορυφαίο στέλεχος της Bank of America την Τετάρτη.

«Θα επωφελούμασταν από ένα πιο φυσιολογικό περιβάλλον επιτοκίων» δήλωσε ο CFO της Bank of America, Paul Donofrio σε συνέδριο της Barclays. «Aν τα επιτόκια πήγαιναν νωρίτερα εκεί, θα βοηθούσε στην τόνωση των τραπεζικών κερδών» πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει το CNBC, ο ίδιος τόνισε πως η τράπεζα εφαρμόζει αλλαγές για να αντισταθμίσει τα χαμηλά επιτόκια της Fed. 

Ο CEO της Bank of America, Βrian Moynihan ανέφερε πρόσφατα ότι η εταιρεία του θα έχει κάποιες δυσκολίες να επιτύχει τους στόχους της αν η Fed δεν προχωρήσει σε αυξήσεις επιτοκίων.

Σύμφωνα με το FedWatch της CME Group, αυτήν την στιγμή η πιθανότητα να αυξήσει η Fed το επιτόκιο στην συνεδρίαση του Ιουνίου είναι 15%.

Σε συνέντευξη του στο CNBC την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Moyihan αναγνώρισε την αξία μιας αύξησης του επιτοκίου κατά 100 μονάδες βάσης και απάντησε θετικά σε ερώτηση για το αν η τράπεζα του θα προχωρούσε σε απολύσεις αν η Fed δεν αύξανε τα επιτόκια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v