Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρουμπινί: Βλέπει μια αύξηση επιτοκίου από Fed το 2016

Η Fed είναι μια κεντρική τράπεζα όχι μόνο για την αμερικανική οικονομία αλλά και για την παγκόσμια οικονομία και γι' αυτό θα αυξήσει με πιο αργό ρυθμό τα επιτόκια, υποστήριξε σε συνέδριο ο Νουριέλ Ρουμπινί.

Ρουμπινί: Βλέπει μια αύξηση επιτοκίου από Fed το 2016

Η Fed δεν θα αυξήσει τα επιτόκια πάνω από μια φορά το 2016, μετά την έντονη μεταβλητότητα που επικράτησε στις αγορές στις αρχές του έτους, υποστήριξε ο Νουριέλ Ρουμπινί.

«Η Fed θα κάνει μόνο μία αύξηση, όχι τέσσερις, φέτος, ούτε καν δύο», δήλωσε ο γνωστός Αμερικανός οικονομολόγος σε συνέδριο που διοργάνωσε η Credit Suisse στη Μόσχα. O ίδιος τόνισε πως είναι μια κεντρική τράπεζα «όχι μόνο για την αμερικανική οικονομία αλλά και για την παγκόσμια οικονομία», σημειώνοντας πως αυτός είναι ο λόγος που το επιτόκιο θα αυξηθεί με πιο αργό ρυθμό.

Οι επενδυτές βλέπουν πιθανότητα 12% για μια ακόμα αύξηση επιτοκίου τον Ιούνιο και 28% έως τον Ιούλιο.

Ο κ. Ρουμπινί προειδοποίησε ακόμα πως οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο αποτελούν κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία.

Ο δεύτερος μεγάλος κίνδυνος είναι οι προοπτικές της κινεζικής οικονομίας, σημείωσε. Τα πρώτα θύματα από μια απότομη προσγείωση της Κίνας θα είναι οι αναπτυσσόμενες οικονομίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v