Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

VW: Πυρά κατά της διοίκησης για το dieselgate

Εκπρόσωποι της κυβέρνησης της Σαξωνίας, η οποία έχει μερίδιο 20% στην αυτοκινητοβιομηχανία, διατύπωσαν ενστάσεις σχετικά με το αν πρέπει να εγκρίνουν τις κινήσεις της διοίκησης το 2015.

VW: Πυρά κατά της διοίκησης για το dieselgate

Το κρατίδιο της Κάτω Σαξωνίας, ένας από τους τρεις μεγάλους μετόχους της Volskwagen, δέχθηκε πιέσεις να εγκρίνει την στρατηγική της διοίκησης σε συνάντηση του εποπτικού συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε πηγή του κρατιδίου στο Reuters.

Κατά την συνάντηση του συμβουλίου, εκπρόσωποι της κυβέρνησης της Σαξωνίας, η οποία έχει μερίδιο 20% στην αυτοκινητοβιομηχανία, διατύπωσαν ενστάσεις σχετικά με το αν πρέπει να εγκρίνουν τις κινήσεις της διοίκησης το 2015.

Ωστόσο, έκαναν πίσω μετά από έκκληση του επικεφαλής Hans Dieter Poetsch, υπό τον φόβο ότι η στάση τους θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως πρόταση μομφής κατά της ηγεσίας της Volkswagen, σημείωσε η πηγή.

Η γερμανική εταιρεία αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο στο Reuters.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα, η Volkswagen ανακοίνωσε λειτουργικές ζημίες 4,1 δισ. ευρώ για το 2015. Η εταιρεία κατέληξε σε διακανονισμό 10 δισ. δολαρίων με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, αλλά παραμένει αντιμέτωπη με μια σειρά από αγωγές και μηνύσεις.

Η στήριξη της Κάτω Σαξονίας είναι ζωτικής σημασίας για την διοίκηση της Volkswagen, όπως και των άλλων δύο μεγαλομετόχων, των οικογενειών Piech και Porsche και του Κατάρ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v