Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έρχεται πρόστιμο-ρεκόρ για την Google

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει να επιβάλει πρόστιμο ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ στην Google, σύμφωνα με την Telegraph, ποσό που ξεπερνά κατά πολύ το αυστηρότερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ για λόγους παραβίασης των κανόνων ανταγωνισμού.

Έρχεται πρόστιμο-ρεκόρ για την Google

Πρόστιμο-ρεκόρ θα επιβάλουν οι αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού της Ευρώπης στην Google τις ερχόμενες εβδομάδες, για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά online αναζητήσεων στην περιοχή, σύμφωνα με την Telegraph.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει να επιβάλει πρόστιμο ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ στην Google, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ποσό που ξεπερνά κατά πολύ το αυστηρότερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ για λόγους παραβίασης των κανόνων ανταγωνισμού -1,1 δισ. ευρώ στην Intel Corp.

Οι ευρωπαϊκές αρχές θα απαγορεύσουν επίσης στην Google να συνεχίσει να χειραγωγεί τα αποτελέσματα αναζητήσεων, για να ευνοεί την ίδια σε βάρος των ανταγωνιστών της, σύμφωνα με την Telegraph.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σχεδιάζουν να ανακοινώσουν τα πρόστιμα και τους περιορισμούς ακόμα και τον Ιούνιο, ωστόσο το πρόστιμο δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί και, σύμφωνα με την Telegraph, θα μπορούσε να φτάσει κατ' ανώτατο ακόμα και τα 6,6 δισ. ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v