Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Στο 51,8 ο PMI υπηρεσιών τον Απρίλιο

Αν και εμφάνισε πτώση, ο PMI υπηρεσιών εξακολουθεί να καταδεικνύει ανάπτυξη στον τομέα. Αντίθετα, ο PMI μεταποίησης ήταν για τελευταία φορά πάνω από το όριο του 50 το Φεβρουάριο του 2015.

Κίνα: Στο 51,8 ο PMI υπηρεσιών τον Απρίλιο

Ο δείκτης PMI υπηρεσιών που καταρτίζει η Caixin/Markit διαμορφώθηκε στο 51,8 τον Απρίλιο, από 52,2 το Μάρτιο.

Η ανάγνωση συνάδει με τους επίσημους δείκτες που δόθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο και διαμορφώθηκαν στο 53,5 τον Απρίλιο από 53,8 το Μάρτιο. Ο δείκτης της Caixin εστιάζει στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ενώ τα επίσημα στοιχεία παρακολουθούν μεγαλύτερες εταιρίες.

Η συνεχιζόμενη ανάπτυξη στον τομέα των υπηρεσιών έρχεται αφού οι φορείς χάραξης πολιτικής της Κίνας τόνωσαν την ανάπτυξη τον τελευταίο χρόνο, μέσα από μειώσεις στα επιτόκια και στο ελάχιστο υποχρεωτικό αποθεματικό (RRR) για τις τράπεζες, καθώς και με άλλα μέτρα τόνωσης.

Αντίθετα, σημειώνεται μια συνεχιζόμενη συρρίκνωση στο μεταποιητικό τομέα. Ο PMI μεταποίησης της Caixin που δημοσιεύτηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, υποχώρησε σε 59,4 τον Απρίλιο, από 49,7 το Μάρτιο. Ο δείκτης ήταν για τελευταία φορά πάνω από το όριο του 50, το Φεβρουάριο του 2015, αναφέρει το CNBC.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v