Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πολωνία: Επένδυση €500 εκατ. από την Daimler

Η Daimler ανακοίνωσε ότι το εργοστάσιο θα παράγει τετρακύλινδρους πετρελαιοκινητήρες και βενζινοκινητήρες για επιβατικά αυτοκίνητα. Aναμένεται να δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Προϋπόθεση η εξασφάλιση κρατικής βοήθειας.

Πολωνία: Επένδυση €500 εκατ. από την Daimler

H γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα κατασκευάσει εργοστάσιο 500 εκατ. ευρώ στην Πολωνία για την παραγωγή μηχανών Mercedes-Benz από το 2019.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, το εργοστάσιο που θα κατασκευαστεί στην πόλη Γιαβόρ, περίπου 430 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Βαρσοβίας. Θα είναι το πρώτο της Mercedes στην Πολωνία.

Η Daimler ανακοίνωσε ότι το εργοστάσιο θα παράγει τετρακύλινδρους πετρελαιοκινητήρες και βενζινοκινητήρες για επιβατικά αυτοκίνητα. Σύμφωνα με την γερμανική εταιρεία θα δημιουργηθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Η κατασκευή του εργοστασίου εξαρτάται από διάφορες επενδυτικές προϋποθέσεις, μεταξύ των οποίων και η εξασφάλιση κρατικής βοήθειας.

Στις επενδύσεις της Daimler στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη περιλαμβάνονται ένα εργοστάσιο αυτοκινήτων στην Ουγγαρία και ένα εργοστάσιο κιβωτίων ταχυτήτων στην Ρουμανία.

«Η προγραμματισμένη κατασκευή ενός νέου εργοστασίου μηχανών στην Πολωνία είναι ένα περαιτέρω βήμα στην στρατηγική μας για παγκόσμια ανάπτυξη» ανέφερε ο Μάρκους Σέφερ, στέλεχος της Daimler. «Θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ευελιξία και αποτελεσματικότητα στο παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής μας» πρόσθεσε ο ίδιος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v