Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιcahn: Πούλησα το μερίδιο μου στην Apple

Ο Carl Icahn είχε μερίδιο λίγο πάνω από το 1% των μετοχών του τεχνολογικού κολοσσού. Σε συνέντευξη του στο CNBC δήλωσε πως εγκατέλειψε την θέση του στην Apple γιατί τον ανησυχεί η συμπεριφορά της Κίνας απέναντι στην εταιρεία.

Ιcahn: Πούλησα το μερίδιο μου στην Apple

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Carl Icahn δήλωσε στο CNBC ότι πούλησε το μερίδιο του στην Apple, την ώρα που η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού συνεχίζει την πτωτική της πορεία.

«Δεν έχουμε πλέον θέση στην Apple» ανέφερε ο κ. Icahn, σημειώνοντας πως η Apple «είναι μια σπουδαία εταιρεία» και ο CEO, Τim Cook, κάνει «εξαιρετική δουλειά».

Προηγουμένως ο κ. Icahn είχε μερίδιο λίγο πάνω από το 1% των μετοχών της εταιρείας, η οποία καταγράφει πτώση 1,5% την Πέμπτη μετά από βουτιά 6% την Τετάρτη.

Ο ίδιος υποστήριξε πως έβγαλε περίπου 2 δισ. δολάρια από την Apple, μια μετοχή που χαρακτήρισε ως «φθηνή».

Όπως μεταδίδει το CNBC, ο γνωστός ακτιβιστής επενδυτής ανέφερε πως αυτό που τον παρακίνησε να βγει από την Apple ήταν η συμπεριφορά της Κίνας απέναντι στην εταιρεία.

«Ανησυχεί κανείς λίγο, ενδεχομένως κάπως περισσότερο από λίγο, για την συμπεριφορά της Κίνας» τόνισε ο κ. Icahn στην εκπομπή «Power Lunch». Προειδοποίησε πως η κυβέρνηση της Κίνας μπορεί να εμποδίσει την Apple να κάνει πωλήσεις εκεί. «Κάνεις πάνω κάτω ότι θες εκεί πέρα» είπε χαρακτηριστικά.

Tην Τρίτη η Apple ανακοίνωσε για πρώτη φορά στην ιστορία της μείωση των πωλήσεων iphone. Στο τρίμηνο πωλήθηκαν συνολικά 51,2 εκατ. συσκευές, έναντι 61,2 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v